2012 © Asociatia pentru animale „NEZ PERCE” [toate drepturile rezervate] Revista cainelui vagabond - Csicsi Această revistă se adresează copiilor preşcolari şi celor din clasele primare. Prin subiectele sale, publicaţia este dedicată educaţiei copiilor în ceea ce priveşte animale şi responsabilitatea pe care le avem faţă de ele. Cu câinii, vagabonzi prin şcoli... Unul dintre programele de succes iniţiate de către Asociaţia Nez Perce în anul 2011, privind câinii vagabonzi şi educaţia copiilor în acest sens, s-a intitulat: „Cu câinii, vagabonzi prin şcoli...”, program care îsi propune să aducă în orele de curs ale preşcolarilor, respectiv şcolarilor claselor I-IV din şcolile din Sfântu Gheorghe, câini de la Adăpostul de la Câmpul Frumos. Este vorba despre doi dintre câinii de la Adăpost, pe numele lor Özike şi Maxi – protagoniştii acestui program de educaţie, doi câini special antrenaţi pentru aceste ore. Desfăşurarea cursurilor, sau mai bine spus a lecţiilor deschise despre câinii vagabonzi, a început în octombrie 2011 când Özike şi Maxi au vizitat şcoala Ady Endre şi Liceul Mikó unde aceştia au avut un real succes, întâlnirile fiind interactive, copiii (peste 100 la număr!) putând pune diverse întrebări despre viaţa câinilor vagabonzi, despre greutăţile lor şi mai ales despre responsabilitatea cetăţenilor, a oamenilor, din cauza cărora există acest fenomen de câine comunitar. Programul „Cu câinii, vagabonzi prin şcoli...” este un program educaţional şi de divertisment prin care încercăm apropierea copiilor de câini şi înţelegrea responsabilităţii faţă de animale. Horia Kraus – preşedintele Asociaţiei pentru animale Nez Perce, afirmă despre rolul copiilor în schimbare „Noi, oamenii, suntem în mod direct responsabili ai acestui fenomen intitulat câini vagabonzi. Acest lucru nu mai este nici un secret şi toată lumea înţelege asta. Copiii noştri sunt cei care vor schimba lumea, dacă noi ştim să investim în ei!” Asociaţia Nez Perce invită toate cadrele didactice să participe la aceste colaborări pentru lecţii deschise despre animale şi ecologie, printr-un simplu telefon pentru o programare a întâlnirii cu câinii de la Adăpost – tel: 0769 065 095. In vizită la - Gradiniţa Pinocchio - Şcoala Ady Endre - Şcoala Generală Ilieni Ziua porţilor deschise In vizită la Adăpostul pentru câini comunitari Adăpostul pentru Câini Comunitari organizează periodic ZIUA PORŢILOR DESCHISE. În cadrul acestor zile se organizează jocuri şi concursuri, demonstraţii de dresaj canin, etc. Sunt invitaţi toţi cei care iubesc animalele în general, şi câinii în mod special. Ia-mă acasă! câinii adopţii Programul “Ia-mă acasă!” se desfăşoară permanent şi stimulează adopţiile din rândul câinilor de la adâpost, pregatiţi şi vaccinaţi în acest scop. Adopţiile în cadrul adăpostului sunt în procent de 30%. P R O G R A M E TERMENI SI CONDITII